Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Ázsiában

Tanulj Ázsiában - IEC a külföldi felsőoktatás specialistája és ingyenesen segít neked bejutni a legjobb ázsiai egyetemek képzéseire. Jelentkezz most egy személyes konzultációra Budapesten és tudj meg mindent az ázsiai egyetemekről!

Kurzprofil

Ázsia sokak számára még mindig furcsaságnak és egzotikumnak számít Európában. Az Ázsia szó az asszír nyelvből eredeztethető és keletet valamint napkeltét jelent. Ázsiát a görögök Aszia mitológiai alakról nevezték el és főként a mai Kis-Ázsia területét értették alatta. Európát Ázsiával történelmi, kulturális és gazdasági kapcsolat is összeköti. Ha a történelmi kapcsolatról van szó legtöbbünknek Xerxes, Alexander, Dzsingisz kán, Marco Polo vagy a Selyemút jut eszünkbe. Ázsia nyugati határairól nehéz egyértelműen dönteni, földrajzi vonatkozásban ezért beszélhetünk Eurázsiáról. Ciprus például, mely az Európai Unió tagállama kulturális szempontbó bár Európához tartozik, földrajzi tekintetben viszont közel-keletinek tulajdonítják.

A kontinens szuperlatívuszokban

Ázsia a föld területének egyharmadát fedi le, ahol a világ népességének körülbelül 60%-a él. Míg Szibéria népessége a legalacsonyabb a világon, addig Kína és India a világ legnépesebb államainak számítanak. A legalacsonyabb populációval rendelkező ország pedig Brunei, amelynek lakossága a fél milliót sem éri el. Ázsia természeti adottságait, növény és állatvilágát nézve nagyon változatos. A világ legmagasabb hegye, a Himalája is itt található.

A kontinens elsőre úgy tűnik sokkal nagyobb és teljesen különböző felosztású földrajzi részegységekből áll, mint Európa. Ázsia történelmi, kulturális, és politikai átalakulását évszázadok formálták. Délkelet-Ázsiában még ma is élnek úgynevezett primitív törzsek és népcsoportok, akik szoros kapcsolatot alakítottak ki a természettel és nem hatott rájuk sem az európai gyarmatosítás kísérlete sem a főbb világvallások, mint a hinduizmus, buddhizmus vagy az iszlám befolyása. Ami legfenyegetőbb természetes élőhelyükre az a felgyorsult modern világunkkal és a globalizációval járó környezetváltozás. Az éghajlati változás további vészjós következményeket vonhat maga után.

Kedvező árú egyetemi részképzések: Study Abroad in Asia

Az ázsiai tanulmányok számos előnnyel járnak. Segítségével megismerheted az ázsiai kultúrákat, nyelveket tanulhatsz és a helyszínen tanulmányozhatod a világot befolyásoló fejlődő nagyhatalmak gazdasági növekedését. Ázsia tekintélyes városai közül Dubai, Shanghai és Szingapúr is kiemelendő. Délkelet-Ázsiában nagyon magas összeget fordítanak az oktatásra, amely abban is tükröződik, hgoy számos nemzetközi egyetem és együttműködési projekt található ázsiai országokban, például Vietnámban  és Malajziában is. A világ legnagyobb muzulmán országa Indonézia. Az IEC az álomszép üdülőhelyszínen Bali tengerpartjai mentén is kínál képzési lehetőségeket. Tanulmányi szempontból természetesen a természeti kincsekben gazdag Dél-Korea is a hallgatók rendelkezésére áll. Bár Ázsia országai jelentős távolságra találhatóak Európától, a külföldi tanulmányok megfizethetőek az alacsony megélhetési költségeknek és a tandíjnak köszönhetően. A fogadó országok nagyon vendégszeretőek a nemzetközi diákokkal. Szerezz életre szóló tapasztalatokat és válaszd Ázsiát tanulmányaid célpontjául!