Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Kepzések

Bachelor (Alapképzés)

Aki teljes alapképzését külföldön végzi, nagyobb lehetőséggel indul a világ munkaerő piacán.

Beweggründe

A külföldi alapképzés számos előnnyel jár, ha gyors sikereket szeretnél elérni a választott szakmában. Nagy a kereslet a nemzetközi háttérrel rendelkező emberek iránt. A külföldi kulturális környezetben új aspektusból sajátíthatod el a nyelv használatát és intellektuális tőkére is szert tehetsz. Az angolszász országokban különösen nagy hagyománya van az alapképzésnek, mindemellett nemzetközi elismertségnek is örvend. Az alapképzésnek köszönhetően három- illetve négy év után felkészültnek érezheted magad, hogy elkezdd álmaid foglalkozását vagy továbbtanulj a világ bármely pontján mesterképzésen! 

 

 

 

 

 

Voraussetzungen

A külföldi alapképzés hasonló feltételekkel jár, mint a magyarországi: a jelentkezéshez szükséged van érettségi bizonyítványra, továbbá szakiránytól függően a megfelelő nyelvismeretek igazolására. Az angol nyelv esetében a TOEFL valamint az IELTS nyelvvizsgát fogadja el a legtöbb egyetem, melyek külön költséggel járnak. Kivételnek számít, ha angol nyelvterületen szerezted az érettségi bizonyítványodat, vagy International Baccalaureate-ot (IB) szereztél.

Entscheidungsgründe

Érvek a külföldi alapképzés mellett: úgy érzed karriered szempontjából előnyös lehet, ha nemzetközi légkörben tanulsz? Szeretnéd nyelvtudásodat elmélyíteni és betekintést nyerni egy új kulúrába? Szakmai szempontból nem jelent számodra elég kihívást a haza egyetem oktatási kínálata? Gyakorlatorientált képzést keresel, ami lehetőséget ad azonnali elhelyezkedésre a nemzetközi szférában? Lépj kapcsolatba az IEC ingyenes tanácsadó csapatával, ha külföldi tanulmányokban gondolkodsz!

Finanzierung

A legtöbb esetben a hallgatók önerőből finanszírozzák külföldi alapképzésüket. Lehetőség van egyéb finanszírozási megoldásra, mint a választott egyetem ösztöndíjának megpályázása, diákhitel igénylése, valamint egyéb megtakarítási formák igénybevétele. Az EU tagállamok országaiban a diákok vállalhatnak mellékállást tanulmányaik mellett. Az USA-ra más feltételek vonatkoznak. Külföldi tanulmányok szempontjából közkedveltek továbbá az ázsiai országok is az alacsony tandíjnak és megélhetési költségeknek köszönhetően.