Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Élménybeszámolók

Erfahrungsbericht: Ryka Rose

„Úgy gondolom, külföldi -főleg amerikai- diplomával könnyeben el tudok majd helyezkedni a világban a jövőben. “

Miért akartál külföldön tanulni?

Úgy gondolom, külföldi -főleg amerikai- diplomával könnyeben el tudok majd helyezkedni a világban a jövőben. Az oktatás színvonalasabb, a számonkérés egyszerűbb és jobb. Nemcsak könyveket bújúnk, hanem igazi tapasztalokat szerzünk, megtanulunk papírokat írni (term paper). Továbbá, külföldi továbbtanulással a nyelvi ismereteim is fejlesztem.

Miért választottad az USA-t ill. New York-ot?

Mivel mindenképp business-t szerettem volna tanulni, úgy gondoltam, hogy a legjobb választás egy business város. Amerika világvezető gazdasági ország, azon belül New York a business központja. A legtöbb dolog, ami a világban történik gazdaságilag, New Yorkban dől el. Ezen felűl New York egy nagyon összetett hely, mindenféle nemzetiségű emberrel lehet találkozni, sok mindent lehet tanulni a világról, kultúrákról. Persze az is közrejátszott, hogy, mint mindenki, én is úgy gondoltam, hogy ez a város a lehetőségek városa.

Mire hívnád fel a hallgatók figyelmét a jelentkezéssel kapcsolatban? Mi a legfontosabb?

Csak olyanok jelentkezzenek akik bírják a magányt, és a távollétet a családtól illetve barátoktól, mivel külföldön egyedül élni nem könnyű. Ha biztosnak érzik, hogy el szeretnének menni, akkor minél előbb jelentkezzenek az egyetemekre, mert határidőhöz van kötve. A legjobb, ha 1-1,5 évvel korábban elkezdik az egész procedúrát, mivel nem csak bizonyítvány kell, hanem nyelvvizsgák + a vízum, a papírok eliküldése, elintézése, stb. A legtöbb iskolában SAT-vizsgát is kérnek, amire szintén jó, ha minél előbb felkészülnek.

Ryka a Berkeley College-ra ment az IEC-én keresztül.
Ryka a Berkeley College-on tanul az IEC-én keresztül.