Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Élménybeszámolók

Erfahrungsbericht: Dávid Kovács

„Miért a HULT? Amivel engem győztek meg, az a gyakorlatiasság, kiváló professzorok, nemzetköziség (800 diák 141 országból), családias, odafigyelnek rád az oktatás alatt és után egyaránt.“

Miért akartál külföldön tanulni?

Sok dolog pártolta a külföldi tanulást.
(i.) Mindenképpen az üzleti tanulmányaimat akartam folytatni, kutakodtam és arra jöttem rá, hogy Budapesten 2 egyetemen van érdemi mesterképzés (értsd: nem leülsz és beseggelsz 3 könyvet a következő órára, hanem gyakorlatias, életszerű képzést kapnak a diákok) nyújt egy nemzetközi környezetben. Egyikről lekéstem, a másikon csináltam az alapképzést, így az nem lett volna olyan effektív.

(ii.) Valamint külföldön tanulni mindig jó móka. Más érzés.. Az emberek megnyílnak, kreatívabbak lesznek, sokkal gyorsabban tudnak új dolgokat befogadni.

(iii.) Az angol nyelv is jobban ragad, ha az ember angolszász területen él. (iv.) Természetesen nem szabad elfelejteni a már-már közhelyes “épííts kapcsoolatookaat” részt sem. Külföldi diákkénk jómagad is bekerülsz abba a "nagy családba", amit hozzád hasonló határon túli diákok formálnak. És ebben a családban elkerülhtetlen az életre szóló kapcsolatok kialakulása. Otthon ebből kimaradsz.

Miért választottad Amerikát és a HULT International Business Schoolt-t?

Amerika: Több -az oktatásban- magas beosztású ember véleményét is kikértem, mielőtt jelentkeztem. Ha cégnél szeretnél dolgozni, Amerika, Anglia. Ha saját céget szeretnél, mindegy a papír tanulj gazdag országban. Az első helyen Szingapúr volt de hogy, hogy nem: elvesztették a jelentkezési dokumentumaimat és a HULT fronton meg szorított a határidő. Így nem jelentkeztem újra, mentem a HULT-ra. Természetesem nagyon örültem.

Miért a HULT? Amivel engem győztek meg, az a gyakorlatiasság, kiváló professzorok, nemzetköziség (800 diák 141 országból), családias, odafigyelnek rád az oktatás alatt és után egyaránt.

Amit ki szeretnék emelni, az a szakdolgozat. No az nincs. Itt úgy működik a diploma megszerzése, hogy az elméleti tanulmányaid után kiválasztanak egy céget, ahol kapsz egy pár hetes projektet. Ezt a projektet kell a lehető legjobban kivitelezni, és a cég (nem, nem az iskola) fogja értékelni a munkád, ami egyben a diploma jegyed is lesz. Zseniális.

Mire hívnád fel a hallgatók figyelmét a jelentkezéssel kapcsolatban?

HATÁRIDŐK!!! Amint lehet kezd el a TOEFL-t, nézegess egyetemeket, kutakodj mert rengeteg lehetőség van.

Miben segített az IEC a jelentkezés során?

Most jön a marketing..:)
Viccet félretéve, nagyon röviden így tudnám jellemezni az IEC-t; felvázol, összegez, sorba rak.

Sokaknak ismerős lesz ez a Tedx video: www.youtube.com/watch


Sok szerencsét!
Kovacs David HULT
Kovacs David HULT