Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Élménybeszámolók

Erfahrungsbericht: Réka Borbély

„Nagyon jó döntés volt Hullt az első helyre tenni a rangsorban, mert nagyon szeretek itt lenni. Ha nem az IEC-n keresztül jelentkeztem volna, biztos nem ide jöttem volna, és most nem biztos, hogy ilyen jó lenne a "uni experience-em". “

Az első szemeszterem nagyon jól megy, nem terhelnek le minket, az első pár hétben szinte csak az emelt szintű érettségi anyagát vettük át. Először kicsit féltem, hogy nem fogom érteni az előadásokat, de egyáltalán nem volt ilyen problémám. Előadásokon kívül gyakorlataink is voltak; a laborok nagyon felszereltek.

 

Amit nagyon pozitívnak tartok az az, hogy bármilyen problémával tudok fordulni valakihez és általában hamar megoldódnak. Például van Academic Support Tutor-unk, akinél körülbelül tízen vagyunk egy csoportban, kéthetente találkozunk, és bármilyen tanulással kapcsolatos kérdést feltehetünk, vagy kérhetünk tanácsot.

 

A szakkal nagyon meg vagyok elégedve, 3 modulom van egy szemeszterben, és az összeset érdekesnek és hasznosnak tartom. Amihez kicsit nehéz hozzászokni, hogy év közben nincs számonkérés lexikális tudásból, és textbook-okból kell legalább annyi órát tanulni, ahány előadás van az adott tantárgyból.

 

Sajnos állást még nem találtam, mert Hull nem túl nagy város, és nincs túl sok lehetőség ilyen téren. A város nem igazán különleges, de leginkább az egyetemen vagyok, úgyhogy ez nem zavar. A campuson nagyon jó a hangulat, a könyvtár 24/7 nyitva van, és nagyon felszerelt. A textbook-okat meg sem vettem, mert mindenhez hozzá tudok férni a könyvtárban.

 

Csatlakoztam Boat Clubhoz, nagyon szeretem az evezést és az edzéseket, illetve innen van a legtöbb barátom.

 

Nagyon örülök, hogy kijöttem Angliába tanulni, mert azt tanulom, ami érdekel és ami szakmailag hasznos és releváns. Az is pozitív, hogy nincs túl sok órám az egyetemen és magamnak oszthatom be az időmet. És úgy látom, hogy nagyon jó döntés volt Hullt az első helyre tenni a rangsorban, mert nagyon szeretek itt lenni. Ha nem az IEC-n keresztül jelentkeztem volna, biztos nem ide jöttem volna, és most nem biztos, hogy ilyen jó lenne a "uni experience-em".