Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Mesterképzés Skóciában

Külföldi tanulmányok Skóciában. Színvonalas felsőoktatási programok az IEC közvetítésével!

 

Irány Skócia: Egyetemek Skóciában

Az IEC egyik új tanulmányi célpontja Skócia. Mivel a legtöbb magyar hallgató Nagy-Britanniát célozza meg, úgy gondoltuk összeszedünk néhány tippet ami segít abban, hogy külföldi tanulmányaidat Skóciában folytathasd. 

Területi és lakossági arány szempontjából az Egyesült-Királyság második legnagyobb országrésze Skócia. Az ország gyönyörű és változatos természeti értékeit évente turisták hada látogatja. Ki ne hallott volna a szoknyás férfiak földjének csodáiról, legyen szó a smaragzöld tengerszemekről, a zöld ezer színében pompázó felföldekről vagy a Loch Ness rejtélyes legendájáról. Az IEC-nek köszönhetően most lehetőséged nyílik, hogy felfedezd ezt a varázslatos kultúrát. Három színvonalas partneregyetemünk mesterképzésére közül is választhatsz. 

A Robert Gordon University híres gyakorlatorientált képzéseiről. Legkedveltebb szakirányok közé a gazdaságtudományi és üzleti képzések mellett a turizmus-vendéglátás valamint a mérnökképzések tartoznak. Az egyetem kampusza Aberdeen-ben található, amely Skócia harmadik legnagyobb városa. Az Energy Capital igazi diákmetropolisz, a Robert Gordon University kampuszát az utóbbi évek befektetéseinek köszönhetően teljes mértékben modernizálták. Az egyetemnek értékes kapcsolatai vannak az olajkitermelő cégekkel.

Glasgow központjában a University of Strathclyde kampuszépülete helyezkedik el, amely rövid idő alatt az ország harmadik legnagyobb egyetemévé nőtte ki magát. A legkedveltebb mesterprogramok a jog, a business, a gépészet, az MBA, az MSc marketing és a Master of International Management. Az MBA-program és a Business School további ajánlatai valamint a változatos és fejlett mérnöki programjai a Strathclyde cégérének tekinthetők. Az egyetem kiváló sport és kulturális lehetőségeket is biztosít, hallgatói között 2 Nobel-Díj nyertes is található. 

A University of Stirling több egyetemi ranglistának az éllovasa. A hallgatók több, mint 120 féle szak közül választhatnak mesterképzésen. Az egyetem Edinburgh repterétől csupán 35 percre található, meseszép zöld övezetben. Az oktatást színvonalas kutatás és gyakorlatorientált képzések jellemzik. Népszerű szakok között az  Education, a Communication & Media továbbá a Social Policy szakok tartoznak.

Kapcsolat

Ha kedvet kaptál Skóciához, illetve kérdésed van a külföldi tanulmányokkal kapcsolatban, kérdezd bátran az IEC csapatát!

Személyes konzultáció