Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Továbbtanulás az amerikai Community College-on.

Továbbtanulás az amerikai Community College-on.

Mi a Community College?

A Community College mind az amerikai, mind a nemzetközi egyetemisták körében a továbbtanulás népszerű és olcsó alternatívája. Az USA-ban több, mint a diákok 50%-a választja ezt a jelentkezési módot. Az alapképzés az Egyesült Államokban 4 év, hosszabb, mint a Magyarországon megszokott 3 év. A tanév felépítése a 2+2 éven alapszik, amely azt jelenti, hogy az érettségi sikeres megszerzése után 2 évig a Community College rendszerében tanulnak a diákok. Erre a jelentkezés sokkal egyszerűbb, mint a hagyományos egyetemre, nem szükséges az SAT vagy az ACT teszt eredményét külön bemutatni. A tandíj is sokkal olcsóbb, továbbá ösztöndíjra is pályázhatnak a hallgatók két év elvégzését követően egyetemtől, eredményektől és szaktól függően. Az IEC partneregyeteme a Foothill De Anza Community College, amely Los Altos Hills környékén, a Stanford University közelében 40 percre San Fransisco-tól található és ez az egyik legszínvonalasabb oktatási intézmény a kaliforniai Community College-ok között. Az úgynevezett Associate Degree elvégzését követően a hallgatók az addig megszerzett kreditek elismertetésével felvételt nyerhetnek bármely nívós egyetetem alapképzésére, ahol további két év eltöltésével alapképzési diplomát szereznek. Közkedvelt kombináció a Community College után például a UCLA-re vagy a Columbia University-re jelentkezni. Ez a legjobb módszere a továbbtanulásnak, hisz érettségi után tanévvesztés nélkül egyből jelentkezhetsz, két évig kedvezőbb tandíj feltételek mellett ugyan olyan magas színvonalon tanulhatsz és a végén megkapod az elismert amerikai diplomádat.

Mi az IEC?

IEC – International Education Centre, vagyis az IEC olyan fiatalokból álló tanácsadó cég akik a legtöbb és legjobb oktatási intézmények képzési programjairól informálják a hallgatókat teljesen ingyen. Amellett, hogy segítünk megtalálni számodra a legtesthezállóbb egyetemi képzést figyelemmel kísérjük a jelentkezés folyamatát is. 

Személyes konzultációt kérek

Kik vagyunk és mit csinálunk:

Lépj velünk kapcsolatba! Ha felkeltettük érdeklődésedet honlapunkon több, mint 100 egyetem leírását találod. A facebook valamint hírlevelünk segítségével értesülhetsz a legfrisebb hírekről és lehetőségekről, de akár budapesti irodánkba is ellátogathatsz!