Die passende Universität für dein Auslandssemester:
Uni- und Programmsuche
1.
2.
3.

Az angliai UCAS felvételi rendszer működése

Felvételi a UCAS rendszerén keresztül: Fontos tudni, hogy minden év január 15. a határidő!

Alapképzés Nagy-Britanniában

UCAS felvételi rendszere

Azok a diákok, akik Angliában szeretnének továbbtanulni, az online UCAS felsőoktatási portálon keresztül jelentkezhetnek,amely hasonlít a magyarországi online jelentkezési rendszerhez.  Az IEC személyes tanácsadói segítségedre lesznek a teljes folyamat során. A UCAS portál online regisztrációt igényel. A feliratkozást követően a hallgatók kiválasztanak 5 egyetemet melyek között sorrendet állítanak fel, majd feltöltik a szükséges felvételi dokumentumokat.  A rendszeren keresztül folyamatosan nyomon követhetik, ha beérkeztek az anyagok az egyetemekhez és ha értesítést kapnak az elbírálás státuszáról.

Érdemes időben elkezdeni az egyetem és szakok kiválasztását is akár már Szeptemberben, hisz a jelentkezési határidő minden év Január 15.-e. Emellett a felvételi dokumentumok összeállítása a másik legfontosabb lépés. Ennek része az önéletrajz, motivációs valamint ajánló levél. Az előbb felsorolt irományok nagyban befolyásolják a sikeres jelentkezésed, ezért érdemes időt és energiát befektetni megírásukba. Az IEC hasznos tanácsokkal lát el, hogy a legjobb képet kapják rólad az egyetemek. A csapatunk tanácsadói a regisztráció összes egyéb lépéseiben is segítenek valamint megadnak minden szükséges információt arról, hogy milyen dokumentumokat kell a kiválasztott egyetemre benyújtanod, hogy sikeres felvételt nyerj.

Ha 2016 Szeptemberében szeretnéd megkezdeni egyetemi tanulmányaid alapképzésben Angliában, vegyél részt az IEC személyre szabott tanácsadásán már idén ősszel, hogy segíthessünk a megfelelő egyetemet és szakirányt kiválasztani. Ha lekésed a határidőt, sem kell aggódnod, az IEC-nek köszönhetően a határidőn kívül is beathatod jelentkezésed egy választott partneregyetem tetszőleges szakirányára. 

UCAS felvételi dokumentumai

A felvételihez szükséges dokumentumokat is összegyűjtöttük számodra. Minden okmányt kizárólag angol nyelven fogad el az egyetem. Szükséged lesz egy kitöltött IEC jelentkezési lapra, a választott külföldi egyetem jelentkezési lapjára, a közép és felsőfokú tanulmányokat igazoló bizonyítványok hiteles másolatára angol nyelven (a fordítást az IEC ingyen vállalja), angol nyelvű önéletrajzra és motivációs levélre valamint az útlevél fényképes oldalának másolatára. Fontos, hogy az önéletrajz és motivációs levél tökéletesen legyen megfogalmazva. Megírásnál indokolni kell, miért az adott egyetemet választottad külföldi továbbtanulásod célpontjául. Ez döntő az elbírálásban, sőt néhány egyetem személyes interjút is kérhet a diákoktól. Az ajánlólevél származhat középiskolai tanárodtól vagy osztályfőnöködtől, aki képességeidről ír és megindokolja, hogy miért jó választás számodra külföldön folytatni tanulmányaid. 

Kérdéseid esetén fordulj hozzánk továbbra is bizalommal! 

Mi, az International Education Centre-nél arra specializálódunk, hogy magas színvonalú oktatási programokkal ismertessük meg a hallgatókat. Honlapunk, a Facebook valamint hírlevelünk segítségével értesülhetsz a legfrissebb híreinkről, vagy akár személyesen is ellátogathatsz budapesti irodánkba! Helyszín: 1114 Budapest, Bartók Béla u. 61. I em/1. 13-as kapucsengő.

E-mail: info[at]ieconline.hu, Telefonszám:+36 1 501 20 49
Személyes konzultáció