Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Élménybeszámoló: Szergej Maszlov

Szergej Maszlov
„Az IEC tisztában van a jelentkezési követelményekkel, rengeteg egyetemmel áll közvetlen kapcsolatban, ezért a pályázati anyag közvetlenül a nemzetközi felvételekkel foglalkozó személyekhez kerül.“

Miért akartál külföldön tanulni?

Egyrészt, mivel fel akartam fejleszteni az angol nyelvemet anyanyelvi szintre. Másrészt azért, mert új barátokra és kapcsolatokra akartam szert tenni, ami rengeteg előnnyel jár a jövőmre nézve. Harmadrészt pedig azért, mert alapszakon a Budapesti Corvinus Egyetemen végeztem el, ahol rengeteget fejlődtem és jobb emberré váltam. De függetlenül attól, hogy Magyarország legjobb közgazdasági Egyeteméről van szó nem éreztem azt, hogy újabb két év ugyanazon az egyetemen (nagyrészt ugyanazokkal a tanárokkal) hasonlóan új impulzust és tapasztalatot fog jelenteni nekem. Emellett a külföldi tanulás rengeteg kihívással is jár, megtanul az ember új környezetben élni, önállósodik, legyőzi a nyelvi akadályokat és képes lesz az adott nyelven esszéket írni, prezentációkat tartani, továbbá a tanulás mellett rengeteg fakultatív lehetőség nyílik az önfejlesztésre.

Miért választottad Angliát illetve a University of Newcastle illetve egyetemet?

Azért választottam Angliát, mivel angol környezetben akartam lenni, illetve egy olyan országba szerettem menni, ahol világszerte elismert oktatás folyik. A Newcastle University különböző objektív felsőoktatási rangsorokban előkelő helyen áll, Angliában 20 legjobb egyetem között tartják számon, emellett külön a Business School hármas akkreditációval rendelkezik, ami a világ üzleti Egyetemeinek felső 1%-át jelenti. A Newcastle University több mint 20 ezer diákkal rendelkezik, amiből legalább 5 ezer külföldi. Az Egyetem kiemelkedő szolgáltatásokkal, eseményekkel és konzultációkkal segíti a nemzetközi diákok életét, amiben nagy szerepet vállal az Egyetem Diákszervezete is. Az Egyetemről számtalan pozitív visszajelzést lehet olvasni, emellett Newcastle upon Tyne város középpontjában helyezkedik el, ahol a helyi lakosok, az egyetemi dolgozók, egyszóval mindenki nagyon kedves, segítőkész és nyitott.

Mire hívnád fel a hallgatók figyelmét a jelentkezéssel kapcsolatban?

Érdemes minél előbb elkezdeni a jelentkezési folyamatot, mivel a legnépszerűbb helyek hamar betelnek. Az nem baj, ha hiányos valakinek a pályázati anyaga: nincs még meg a diploma vagy a szükséges IELTS, TOEFL nyelvvizsga. Az ilyen pályázatokat az egyetemek el szokták fogadni és felajánlanak feltételesen felvett státuszt. Miután pedig teljesíti a jelentkező a hiányzó feltételeket és (amennyiben szükséges, angol nyelvre is lefordítva) csatolja azt a pályázati anyagához, úgy az Egyetem a feltétel nélküli felvett státuszban részesíti a jelentkezőt. Amire szintén fontos odafigyelni, hogy tandíjat, valamint az utazási, lakhatási és megélhetési költségeket támogató ösztöndíjakra mindig magas a túljelentkezés és általában koraiak a határidők is.

Miben segített az IEC a jelentkezés során?

A jelentkezésem alatt mindig rövid időn belül válaszoltak a kérdéseimre, bármikor bemehettem az irodájukba és mindenben amiben tudtak, támogattak. Az IEC tisztában van a jelentkezési követelményekkel, rengeteg egyetemmel áll közvetlen kapcsolatban, ezért a pályázati anyag közvetlenül a nemzetközi felvételekkel foglalkozó személyekhez kerül. Mindezt a szolgáltatást az IEC ingyen csinálja, csupán a tandíj egy részét kérik el, ami az én szemszögemből teljesen irreleváns. Nagyon hálás vagyok nekik, de főleg Cseh Andreának a segítőkészségéért és rengeteg támogatásáért.

Szergej
Szergej Maszlov