Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/2/c/csm_STR_01_600x400_678f189ce3.jpg/fileadmin/_processed_/2/c/csm_STR_02_600x400_a98a73b2a9.jpg/fileadmin/_processed_/6/c/csm_STR_03_600x400_2ff4efddcb.jpg/fileadmin/_processed_/3/e/csm_STR_04_600x400_a130f71112.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=wP5TkjSG3_Qhttps://www.youtube.com/watch?v=hk_46HOoTIg

Egyetemek külföldön: University of Stirling

Mesterképzés Skóciában: Jelentkezz a Skócia szívében lévő University of Stirling képzéseire az IEC-n keresztül ingyenesen!

100%BAföG

Információk

Website www.stir.ac.uk

Tanulmány Stirling, Skócia, Nagy-Britannia

Alapítva 1967

Hallgatók 14.000, nemzetközi hallgatók: 2.800

Oktatás nyelve Englisch

Akkreditáció/Rangsor AMBA (Business Accreditation)

Zum Anzeigen der Karte benötigen wir Ihre Zustimmung für die Einbettung von Mapbox

University of Stirling

, Stirling, Skócia, Nagy-Britannia

University of Stirling

Felsőfokú tanulmány

„My Heart’s in the Highlands“

Ahogy versében a skót költő, Robert Burns írja a University of Stirling festői környezetébe könnyű beleszeretni. A fiatal egyetem, mely a modern tervezés szimbóluma Skócia szívében található. Innovatív, színes oktatási programja mágnesként vonzza a mesterképzések iránt érdeklődő hallgatókat a világ minden pontjáról. 

Világszerte a ranglisták helyezettje, Skóciában vezető!

A University of Stirling az egyetemi rangsorok éllovasa: a 2014-es QS World University Ranking listája a top egyetemek 5%-ába, a Times Higher Education World University Ranking pedig a világ 350 legjobb egyeteme közé sorolta. A Times Skócia 1. számú egyetemének választottja, és a brit 50 évnél fiatalabb egyetemek körében pedig a 8. helyezést érte el. Tagadhatatlan, hogy Skóciában itt vannak a legjobb képzések az Education, Communication & Media továbbá Social Policy szakán. Ezenfelül a skót állam Scotland’s University for Sporting Excellence címét is elnyerte. Az itt tanult leghíresebb diákok közé tartozik az író Iain Banks, az egykori skót miniszterelnök Jack McConnell és John Reid a brit belügyminiszter is.

Kiváló oktatás, innovatív a kutatás területén!

A University of Stirlingen nincsennek zsúfolt előadótermek, hisz az egy tanárra jutó hallgató rátája csupán 15,7. A  Student’s Support Service, valamint a Student’s Union segíti diákjait akár a nehezebb élethelyzetek leküzdésében is. 

A University of Stirling alapképzésén 200, mesterképzésén pedig 120 szak közül lehet választani. Az innovatív oktatási programok közé a következő szakok tartoznak: Strategic Public Relations and Communication Management, az MBA, Behavioural Science for Management, International Business, Sport Management, Publishing Studies, és az International Conflict and Cooperation is.

Állás és önkéntes munka:

A Stirling hallgatóinak 75% -a dolgozik mellékállásban. Az egyetem tanácsadó irodáit is úgy tervezték, hogy a hallgatók a kampusz területén, esetleg a városban könnyedén vállalhassanak munkát. Érdekes alternatívát kínál a mesterképzés tanulói számára az egyetem. Egy speciális munkaprogram keretein belül dolgozhatnak a helyi non-profit szervezeteknél, ahol a reflektív tanulási módszereken kívül a prezentációk készségeiket is fejleszthetik. 

Kampuszán öröm az élet:

A tágas kampusz épülete Stirling külvárosában található gyönyörű zöld övezetben, dombokkal és tavakkal körülvéve. Sportközpontja golfpályával, konditeremmel, 50 méteres úszómedencével valamint teniszpályával is rendelkezik. Az egyetem közelében található a könyvtár, éjjel-nappal nyitva tartó számítógépes központja, különböző üzletek, bárok, éttermek, színházak és mozik is. A Residence Hall 2300 egyetemistának szolgál lakóhelyül. 

A kampuszról Stirlingen kívül Glasgow és Edinburgh is könnyen elérhető.

Kisvárosi hangulat

Stirling város kb. 41.000 fős város, melyet pezsgő diákélet jellemez. Korábban ez volt Skócia fővárosa. Az ország középponti elhelyezkedése miatt nagyon jó az infrastruktúrája, Edinburgh repterétől 35 percre van.

Hasznos linkek