Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/2/b/csm_Southampton-Picture1_dbbee0d42d.jpg/fileadmin/_processed_/c/0/csm_Southampton-Picture2_ae7978b4ae.jpg/fileadmin/_processed_/2/1/csm_Southampton-Picture3_0c7aaab0be.jpg/fileadmin/_processed_/7/6/csm_Southampton-Picture4_6b3cb815dd.jpg

Egyetemek külföldön: University of Southampton

A University of Southampton az ún. Russell Group tagja. A Russell Group a legjobb brit egyetemek társulása.

85%BAföG

Információk

Website www.southampton.ac.uk

Tanulmány Southampton, Anglia, Nagy-Britannia

Alapítva 1862

Hallgatók 26.400, nemzetközi hallgatók: 8.000

Oktatás nyelve Englisch

Akkreditáció/Rangsor Russell Group , AACSB (Business Accreditation) , AMBA (Business Accreditation)

Zum Anzeigen der Karte benötigen wir Ihre Zustimmung für die Einbettung von Mapbox

University of Southampton

University Road 1, Southampton, Anglia, Nagy-Britannia

University of Southampton

Felsőfokú tanulmány

Egyszerűen nagyszerű – könnyű meghozni a döntést a külföldi továbbtanulás és azon belül a University of Southampton  mellett. Akár alap-, akár mesterképzés keretében keresel külföldi továbbtanulási lehetőségeket, az erős kutatási bázissal rendelkező University of Southampton megbízható választás, hiszen a brit egyetemek közt is élen járó intézményről van szó.

Az egyetemi rangsorok éllovasai

A University of Southampton nemcsak hogy a Russell Group, a 24 kiváló brit egyetemet összefogó egyesület alapítótagja, de a Times Higher Education Ranking elnevezésű egyetemi rangsorban is benne van az első 10 helyezett közt.

Az egyetem természetesen nem csak a kutatás terén elsőrendű. A brit kormány által rendszeresen begyűjtött, a diákok által kitöltendő National Student Survey 2014-es eredménye azt mutatja, hogy a University of Southampton öregdiákjainak 92%-át a tanulmányaikhoz rendelkezésükre bocsátott segédanyag győzte meg. A kérdőívet kitöltők 85%-a az egyetem elvégzésének köszönhető előrehaladásával volt nagyon elégedett, s ez által az intézmény mindkét kategóriában országos szinten a negyedik helyezést érte el. Nemzetközi hírneve sem elhanyagolható – a 2015/16-os QS World Ranking ranglistáján a Univesity of Southampton az első 100 egyetem közt a 81. helyet foglalja el.

Aktuálisan folyamatban lévő alkalmazott kutatások

Az egyetem kimagasló szintű kutatási projektjeit a Research Excellence 2014 keretterv is hangsúlyozza. A minősítési rendszer a University of Southampton karain végzett kutatások 97%-át kimagaslóként értékelte, amivel az intézmény országos szinten a 11. helyet szerezte meg. A kutatási projektek 40%-a vállalatokkal együttműködve megy végbe. A University of Southampton olyan globális szereplőkkel, mint például az Airbus, a Rolls-Royce vagy a Microsoft, de több kis- és középvállalkozással és számos közintézménnyel is együttműködik. 2000 óta a University of Southampton 12 cég alapításához járult hozzá, melyből 3 tőzsdén jegyzett cég.

Külföldi szemeszterek széles kínálata

A University of Southampton 8 karán belül 31 szakkal van jelen a felsőoktatás piacán. Tanulmányaid során a legkiválóbb szakemberekkel találkozhatsz, például 2004-ben az internet atyját, Sir Tim Berners-Lee is professzori állást fogadott el az egyetem Electronics and Computer Science karán. Többekközt az egyetem orvostudományi, mérnőki, modern nyelvek és művészeti szakjai is nemzetközi elismerésnek örvendenek!

Élet a kampuszon

A University of Southampton intézményei festői környezetben helyezkednek el, melyek végigkísérték az iskola eddigi sokéves működését, s folyamatosan alkalmazkodnak a modern életvitelhez. Az – egy kerttel és egy folyóval rendelkező – főkampusz mellett található többekközött a National Oceanography Centre a Waterfront kampuszon, melynek egy nagymúltú kikötőépület ad otthont. Az orvostudományi kar egy, a Southampton General Hospital-lal közös klinikán osztozik. Az egyetem méltán híres művészeti kara a Winchester School of Art nevet viseli. Nagy-Britannián kívül is rendelkezik egy külföldi kampusszal, méghozzá Malajziában.

Természetesen a tanulás mellett is van élet, és még csak a kampusz területét sem feltétlen kell elhagynod ehhez! Az éjszakai életről és szórakozásról a „The Cube” szórakozóhely gondoskodik. A sport szerelmesei számos testedzési lehetőség közül válogathatnak, a vízisportoktól kezdve az edzőterembem végezhető mozgásformákig. Az ínyencek sincsenek elhanyagolva, megannyi étterem és bár várja őket. Nagyon aktív a SUSU diákszövetkezet is, melynek kínálata 300 klubot sorol fel.

Ismerd meg a festői Dél-Angliát!

Southampton a dél-angliai partvidék legnagyobb városa, mely számtalan diákot vonz évről-évre. 2015-ben „a második leg megfizethetőbb város” címet érdemelte ki a Student Living Index felmérése szerint. A térség klímája enyhe és kellemes, amiből mind a partvidék, mint pedig az északibb területek egyszerűen előnyt kovácsolhatnak. Az Anglia, melyet itt megismersz, a képeskönyvek Angliája. A southamptoni életvitel megfizethető, méghozzá olyannyira, hogy a költségvetésből némi költőpénz is marad az 550 pub, bár és étterem látogatására. Mindemellett, London alig másfél órányira található a várostól.

Hasznos linkek