Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
/fileadmin/_processed_/9/a/csm_Swan_05_Marina_27a7e2c2c6.jpg
RQFsbtPrEKI

Egyetemek külföldön: Swansea University

Erős kutatás és tanári gárda: a Swansea University-n egy gyönyörű tengerparti kampuszon folytathatod tanulmányaidat, méghozzá a legmodernebb környezetben!

59%BAföG

Információk

Website www.swansea.ac.uk

Tanulmány Swansea, Wales (Cymru), Nagy-Britannia

Alapítva 1920

Hallgatók 20.000, nemzetközi hallgatók: 4.120

Oktatás nyelve Englisch

Zum Anzeigen der Karte benötigen wir Ihre Zustimmung für die Einbettung von Mapbox

Swansea University

Singleton Park , Swansea, Wales (Cymru), Nagy-Britannia

Swansea University

Felsőfokú tanulmány

Közvetlen tengerparti elhelyzkedésének köszönhetően a Swansea University kampuszáról zavartalan kilátás tárul a tengerre, emellett a jól megközelíthető városközpont is elérhető távolságon belül van. Közel 100 éve fogadja hallgatóit és kutatóit az intézmény a avilág minden tájáról!

Tanulj és kutass a tengerparton!

A britek mindig is erősen kötődtek a tengerhez, így számos meglepően specifikus vagy szokatlan szakterületben jeleskednek. Ilyen például a Swansea University International Maritime Law LLM jogi képzése.


A Swansea University széles szakkínálattal és világszerte jó hírnévvel rendelkezik. A 2019-es Times & Sunday Times Good University Guide ranglistákon az Egyesült Királyság 30 legjobb egyeteme közt tartják számon. 2019 mindenképpen a walesi egyetem éve. Kutatásainak minőségét a Research Excellence Framework 2014-2021 is biztosítja, emellett a kiváló tanári gárda érdeme a Teaching Excellence Framework 2018-as Gold Award minősítése is.


Az egyetem kiválóságát mi sem bizonyíthatja jobban, mint sikeres öregdiákjai. Két példa: Dave Cornthwaite, aki 2004-ben fejezte be az egyetemen International Studies képzését, Expedition1000 nevű projektjével több világrekordot is felállított, többekközött azzal, hogy gördeszkával szelte át Ausztráliát.  Szintén igencsak vitrágzó karriert futott be az itt 1969-ben Electronic and Electrical Engineering diplomát szerzett telekommunikációs úttörő, Sir Terry Matthews, akit Wales első milliárdosaként tartanak számon.

 

Szakok sokszínű kínálata

Bármilyen szakterületen is szeretnél fejlődni, a Swansea University közelebb visz céljaid eléréséhez. A legnépszerűbb szakirányok a pszichológia, az üzleti és mérnöki képzések. Különösen gyakorlatorientált képzéseik közt tudhatóak például az alábbiak:

 • MA Creative Writing
 • MSc Power Engineering & Sustainable Energy
 • MSc Sustainable Engineering Management for International Development


Az alábbi válogatásból tisztán látszik az egyetem szakkínálatának sokszínűsége:

 • BA (Hons) English Literature with Creative Writing
 • MA Gender & Culture
 • MA Computer Science
 • MA Professional Translation
 • MSc Abnormal & Clinical Psychology
 • MA Journalism, Media & Globalisation
 • MA Communication, Media Practice & Public Relations
 • MA Journalism, Media & Globalisation
 • MSc Engineering Leadership & Management

 

Sport és szabadidő

Az előadótermeken kívül is van élet! A sport például igencsak nagy hírnévnek örvend az egyetemen, közel 50 sportklub várja tagjait és nyújt változatos kikapcsolódást a hallgatóknak. Ha téged inkább más téma érdekel, a Swansea University-n 120 féle diákklubhoz tudsz csatlakozni!

Az egyetem továbbá karriertanácsadást és gyakornoki pozíciók találásával is igyekszik diákjai karrierjét elindítani, amellett, hogy az arra kedvet érzők az önkénteskedésbe is belekóstolhatnak.

A Swansea két kampuszt kínál: a Singleton Park történelmi épületeivel magéval ragadó, az egyetem itt kezdte meg munkásságát. 2015-ben megépült a Bay Campus is, ahol a Business és Engineering képzések folynak. A 2018-as évben pedig létrejött a Computational Foundry is az IT és matematikus hallgatók örömére.

Swansea, a tengerparti városka


A kampusztól pár pernyire található tengerpart a diákok nagy kedvence, hiszen nagyszerű helyszín egy andalgós sétának vagy kiadós futásnak vagy vízisportnak. Habár a kikötő még mindig nagy jelentőséggel bír a város életében, a régi dokk jelenleg kishajó kikötőként működik.

Wales-et legtöbben megannyi kastélyáról és zöld domjairól ismerik. Swansea-tól egy órányi vonatútra vagy 3 órányi buszútra található Wales fővárosa, Cardiff, így mind a természet, mind pedig a városi nyüzsgés elérhető távolságban van.