Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Brit továbbtanulás 6.0 alatti IELTS pontszámmal? Az IEC-vel lehetséges!

Azoknak a diákoknak is lehetőségük van brit felsőoktatási intézményben tanulni, akiknek az alapképzésekre való közvetlen bejutásra angoltudásuk és a felvételi követelmények alapján nem lenne esélyük.

Az IEC az alábbi képzési formákat kínálja fel azon jelentkezőknek, akik brit alapképzésre szeretnének felvételt nyerni, de félő, hogy IELTS nemzetközi nyelvvizsgájuk eredménye nem lesz erre elegendő: a Navitas, az IEC új partnerszervezete többféle képzési formát is felkínál lehetőségként brit egyetemi alapképzések első évére való bejutásra. Az alábbiakban három egyéni módját is bemutatjuk ennek, IELTS eredményedtől függően:

„A” opció: magas szintű angoltudás/ magas IELTS pontszám „B” opció: közepes szintű angoltudás/ közepes IELTS pontszám „C” opció: alacsony szintű angoltudás/ alacsony IELTS pontszám
A jelentkező minősítése A jelentkező 6.0-ás vagy afeletti IELTS pontszámmal rendelkezik A jelentkező 5.5-ös vagy 6.0-ás IELTS pontszámmal rendelkezik A jelentkező 5.5 és 4.0 közötti IELTS pontszámmal rendelkezik
Jelentkezési lehetőség Válassz az IEC partneregyetemei közül és jelentkezz rajtunk keresztül alapképzésre! www.ieconline.hu Válassz a Navitas alábbi egyetemei közül az IEC segítségével: Brunel University London, Anglia Ruskin University, Cambridge (CRIC). Jelentkezz az IEC-n keresztül a fenti egyetemek alapképzéseire! Válassz a Navitas alábbi egyetemei közül az IEC segítségével: Brunel University London, Anglia Ruskin University, Cambridge (CRIC). Jelentkezz az IEC-n keresztül a fenti egyetemeken induló Navitas felkészítő képzésekre (foundation year)!
Tanulmányok megkezdése Kezdd alapképzésed az általad választott brit egyetemen! Kezdd alapképzésed a fent megjelölt Navitas-partneregyetemek alapképzésének első tanévén, majd folytasd tanulmányaid a második tanév megkezdésével! Kezdd felsőoktatási tanulmányaid egy egyéves felkészítő képzéssel (foundation year), majd folytasd tanulmányaidat a fent megjelölt Navitas-partneregyetemek egyikén kínált alapszak első évének megkezdésével! Az alapszak első tanévét így felvételi eljárás nélkül megkezdheted a felkészítő év elvégzését követően!
Előnyök:
  • Alacsonyabb felvételi követelmények tanulmányi eredmény és nyelvtudás szempontjából is: alapképzésekre már 5.5-ös (CRIC) vagy 6.0-ás (LBIC) IELTS pontszámmal, felkészítő képzésekre pedig már 4.0-ás IELTS pontszámmal felvételt nyerhetsz!
  • A Navitas-on keresztül induló alapképzésekre és felkészítő képzésekre ugyanúgy igényelhető a Student Loan Company által kínált angol tandíjhitel, mint bármely más brit egyetemi alapképzésre. Mindkét képzési forma éves tandíja 9250 GBP (és a Navitas sem számol fel további költségeket).
  • A felkészítő képzésre való jelentkezésed után kapott helymegajánlás (offer) a teljes 3 vagy 4 éves alapképzésre vonatkozik!
  • Semmilyen vizsgát nem szükséges letenned ahhoz, hogy a felkészítő év után az alapképzésed első évét megkezdhesd. Ez az első alapképzéses tanévedről a másodikra való továbbhaladásodra is igaz. Csupán a tanévek sikeres zárása szükséges tanulmányaid folytatásához.
  • Alapképzéses diplomádat az egyetem állítja ki – a Navitas képzése nem lesz feltüntetve azon.
  • A Navitas képzéseire a hivatalos angol alapképzésekre való jelentkezési határidő után is jelentkezhetsz! Javasolt azonban ezt legkésőbb augusztus 15-ig megtenned.
Anglia Ruskin University Brunel University
„A” opció: közvetlenül az egyetemre való jelentkezés
Jelentkezési határidő A UCAS-on keresztül; határidő: 2018. január 15. A UCAS-on keresztül; határidő: 2018. január 15.
Az alapképzések EU-s diákok által fizetendő éves tandíja: 9.250 GBP 9.250 GBP
Állami támogatás Igényelhető! Igényelhető!
„B” opció: a NAVITAS alapképzésének első tanévére való jelentkezés
Az alapképzések EU-s diákok által fizetendő éves tandíja: 9.250 GBP 9.250 GBP
Állami támogatás Igényelhető! A „normális” alapképzésekre vonatkozó feltételekkel. Igényelhető! A „normális” alapképzésekre vonatkozó feltételekkel.
Nyelvi bemeneteli követelmény a Navitas alapképzéseinek első tanévére: 5.5 IELTS 6.0 IELTS
Tanulmányi bemeneteli követelmények a Navitas alapképzéseinek első tanévére: https://www.cric.navitas.com/academic-requirements https://www.brunel.ac.uk/study/admissions/how-to-apply-for-undergraduate-courses/entry-requirements
Jelentkezési határidő: Nincs, legkésőbb 2018. augusztus 15-ig javasolt. Nincs, legkésőbb 2018. augusztus 15-ig javasolt.
„C” opció: a NAVITAS felkészítő képzésére való jelentkezés
Az alapképzések EU-s diákok által fizetendő éves tandíja: 9.250 GBP 9.250 GBP
Állami támogatás Igényelhető! A „normális” alapképzésekre vonatkozó feltételekkel. Igényelhető! A „normális” alapképzésekre vonatkozó feltételekkel.
Nyelvi bemeneteli követelmény a Navitas alapképzéseinek első tanévére: 4.0-ás IELTS eredmény az „1+1 Foundation Year = 1 szemeszter angol nyelvi fejlesztés + 1 szemeszter tanulmányi felkészítés” képzési formára VAGY 5.5 –ös IELTS eredmény a „Normal Academic Foundation”, azaz 2 szemeszter tanulmányi felkészítő képzésre 5.5-ös IELTS eredmény a 2 szemeszternyi tanulmányi felkészítő képzésre
Tanulmányi bemeneteli követelmény a Navitas felkészítő képzésére www.cric.navitas.com/academic-requirements https://www.brunel.ac.uk/study/admissions/how-to-apply-for-undergraduate-courses/entry-requirements
Jelentkezési határidő: Nincs, legkésőbb 2018. augusztus 15-ig javasolt. Nincs, legkésőbb 2018. augusztus 15-ig javasolt.

Jelentkezz az IEC segítségével!

Ha megtetszett valamely képzésforma és szeretnél többet megtudni róla, keresd fel IEC Tanácsadódat egy személyes konzultációs időpont egyeztetése céljából vagy gyere el irodánkba a "STUDY IN THE UK" ingyenes tájékoztatóelőadásunkra 2018. január 17-én 17 órakor, ahol bemutatkozóelőadást tart a Navitas képviselője is, hogy megválaszolhassa az érdeklődők kérdéseit!

JELENTKEZÉS