Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Összefoglaló: Study in the UK Day 5.0 (2018. május 27.)

Tanulj Angliában! Angol partnereink idén májusban is ellátogattak az angliai továbbtanulás iránt érdeklődő diákok és szülők számára az IEC által szervezett előadássorozatra, a Study in the UK Day 5.0-ra. Ezúttal partneregyetemeink közül a Coventry University és a University of South Wales tett látogatást nálunk, továbbá a British Council is előadást tartott rendezvényünkön.

A Coventry University képviseletében Vladimir Yordanov
A Coventry University képviseletében Vladimir Yordanov

Coventry University

Az egyetem idén immár hetedik alkalommal nyerte el a legmodernebb angliai egyetem címet a Guardian ranglistáján. Kiemelkedő képzései közt a Photography, Economics, Hospitality and Tourism és a Mechanical Engineering országos szinten a 10 legjobb helyezett között szerepel, így jelentkezői garantáltan kiemelkedő minőségű képzésre számíthatnak. Az egyetem legtöbb képzése során számos gyakorlati lehetőséget biztosít hallgatóinak, köszönhetően az olyan céges kapcsolatoknak köszönhetően, mint például a Jaguar, az Emirates légitársaság vagy az Ernst&Young. Coventry városa Anglia kellős közepén található, így az olyan nagyobb városok, mint London vagy Birmingham könnyűszerrel megközelíthetők, habár Coventry-ben is bőven van látni- és tennivaló, a fesztiváloktól, sporteseményektől a piacokig, múzeumokig, gyönyörű katedrálisokig és parkokig. Az egyetem képviselőjével, Vladimir Yordanov-val az előadást követően egyéni konzultációkra lehetőséget biztosítottunk.

A University of South Wales képviselője, Richard Stacey
A University of South Wales képviselője, Richard Stacey

University of South Wales

 A USW több éve közkedvelt célpontja a magyar diákoknak, részint az Angliához képest viszonylag alacsony megélhetési költségek, a pezsgő diákélet és a lélegzetelállító helyszínnek köszönhetően. Az egyetem az Egyesült Királyság egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye, három kampuszán közel 30.000 diák tanul. Az egyetemen végzettek 95%-a a végzést követő hat hónapban el tud helyezkedni szakmáján belül, akár más országban is. Olyan cégeknél segít gyakornoki pozícióban elhelyezkedni, mint a Sony, a British Airways, a National Healthcare Service vagy éppen a BBC. A művészeti beállítottságú diákok bő szakkínálatból választhatnak nekik tetsző képzést, mint például Dance, Film and Visual Effects, Game Art, Music & Sound, vagy Fashion alapképzés, de több más kiemelkedő szakirány is található, többekközt a Psychology, Law, Education vagy az Aerospace Engineering képzések. Az órákon kívül persze más élmények is várják a hallgatókat Cardiffban, mint például az elsőrangú sportlétesítmények, népszerű fesztiválok és a vendégszerető, befogadó walesi környezet. Az egyetemet az idei előadáson Richard Stacey képviselte.

A British Council képviseletében György Mariann tartott előadást
A British Council képviseletében György Mariann tartott előadást

A British Council és az IELTS

Az angliai egyetemek követelményként tűzik ki a megfelelő szintű angol nyelvtudást is, melyet legtöbb esetben az IELTS Academic típusú nyelvvizsga bemutatásával kérnek igazolni. Az angliai alapképzésekre való sikeres felvételihez 6.0-6.5 pontot, míg a mesterképzések esetében 6.5-7.0 pontot szükséges elérni az egyetemek többségénél, habár az elvárások intézményenként és szakonként eltérhetnek, így minden esetben javasolt tájékozódni az egyes képzések nyelvi követelményeiről - erről az IEC személyes konzultációk során minden esetben tájékoztatjuk a jelentkezőt, még a jelentkezés megkezdése előtt. Az IELTS nyelvvizsga részben a British Council által lett kifejlesztve, így a nyelvvizsga kizárólag a British Councilnál tehető le (Magyarországon Budapesten és Szegeden is), illetve IELTS felkészítő tanfolyamokat is indít a lehető legbiztosabb felkészülés érdekében. A UK Day-en György Mariann mutatta be a nyelvvizsga sajátosságait és az előadást követően Géber Andrással együtt válaszoltak a résztvevők kérdéseire.

Jelentkezz az IEC-nél!

Amennyiben még 2018-ban vagy 2019-ben szeretnél vendégegyetemeinkre vagy más angol egyetemre jelentkezni, és első kézből szeretnél többet megtudni lehetőségeidről, jelentkezz személyes konzultációs időpontra az info[at]ieconline.hu email címen vagy gyere el irodánkba szerdánkénti tájékoztató előadásaink egyikére!

Konzultációs időpont foglalása

Előadások