Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Tanulj a Szilícium-völgyben! A hónap egyeteme a Foothill és a De Anza College

Miért választ sok egyesült államokbéli diák főiskolai képzést? A Foothill - De  Anza Community College az egyik legrangosabb és legjobb Community College az Egyesült Államokban. Két éves képzést követően a diák választhatja, hogy befejezi tanulmányait egy Associate Degree azaz egy főiskolai képesítéssel, vagy él a Transfer Degree lehetőségével és egyetemei éveit egy diplomával zárja le. A főiskola garantálja a sikeres átjelentkezést az Államok legjobb egyetemeire az úgynevezett 2+2 képzés keretein belül, mely az alábbiak szerint épül fel: 2 év Community College + 2 év Bachelor szintű egyetemi képzés. Így a hallgatók olyan egyetemeken fejezhetik be tanulmányaikat mint a University of California Los Angeles, UC Berkeley vagy University of San Francisco.

A Foothill és a De Anza College egy közös területen, a Foothill-De Anza Community College Districtben helyezkedik el két külön kampuszon, melyek egymástól tíz percnyire vannak, Cupertino szívében a Sillicon Valley-ben. San Francisco, a Stanford University, a Napa-völgyi borvidék és az Alcatraz Island alig 1 órányira van a kampusztól. A kampusz gyönyörű építészeti adottsága és parkjai segítik az órák közti lazítást. Az iskolának 18.000 hallgatója van. Az oktatási program nagyon választékos, számos szabadidős, sport és kulturális rendezvénnyel színesítve. A főiskola kiváló minőségű megfizethető kurzusokat biztosít, melyek ugródeszkaként szolgálhatnak egy egyetemi diplomához. Az iskola híres öregdiákjai közt tudhatja Steve Jobs-ot és Steve Wozniakot is!

Az Apple Park Cupertinóban, a De Anza College közelében
Az Apple Park Cupertinóban, a De Anza College közelében

Planetárium és művészeti múzeum a kampuszon

A kampusz helyet biztosít a Fujitsu Planetáriumnak, a Cheeseman Environmental Studies Area tanulmányi botanikus kertnek, és az Euphrat Museum of Art-nak is, ezen kívül nagy hangsúlyt helyez az élsportokra és a közösségi sportra is, ez meglátszik modern sportlétesítményein. A Völgy otthont ad többek között az  Apple, a Symantic, a Sun, és a Hewlett-Packard High Tech vállalatainak, mely kedvező feltételeket biztosít a főiskolásoknak, ha az egyetemi éveket követően munkalehetőséget szeretnének keresni. Legkedveltebb szakirányok közé az  Accounting, Animation, Automotive Technology, Business, Child Development, Environmental Studies, Film/Television, Graphic Design, Intercultural Studies, Manufacturing & Design Technology, Nursing, Paralegal Studies valamint a Technical Communications tartoznak.

Szeretnél többet megtudni a főiskoláról?

Gyere és hallgasd meg amerikai partnerintézményeinkre, köztük a Foothill and De Anza Community College-ra való jelentkezés menetéről és az amerikai továbbtanulás tudnivalóiról szóló előadásunkat, melyre február 20-án, 17 órakor kerül sor az IEC budapesti irodájában. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztráció